Over de hele wereld eren 'Harry Potter'-fans de overleden Michael Gambon: toverstafjes de lucht in

Over de hele wereld eren 'Harry Potter'-fans de overleden Michael Gambon: toverstafjes de lucht in

De geliefde Dumbledore acteur overleed op 82-jarige leeftijd in Engeland.

De laatste tijd komen er de nodige artikelen langs op FilmTotaal over allerlei Harry Potter-acteurs. De laatste film uit de wereldberoemde franchise, The Deathly Hallows: Part 2, kwam ook alweer uit in 2011. Logisch dat de nodige acteurs dus flink veranderd zijn. Nu is er echter triest nieuws.

De geliefde Sir Michael Gambon is namelijk overleden. De acteur overleed op 27 september in Witham. Hij werd 82 jaar oud. Hij was te zien als Dumbledore, nadat hij het stokje overnam van Richard Harris. Laatstgenoemde stierf na de opnames van het tweede deel.

Laatste eerbetoon
Voor de Harry Potter-fans komt dit hard aan. Voor velen onder ons was Gambon een acteur die een belangrijke rol heeft gespeeld in deze franchise waarmee we zijn opgegroeid. Op sociale media komen vele mensen dan ook met een eerbetoon.

Net zoals in de films, wanneer Dumbledore om het leven komt en iedereen in Hogwarts de toverstokjes de lucht in richt, doen veel mensen dit nu ook. Hier worden de nodige kiekjes van geplaatst op X (voormalig beter bekend als Twitter) en Instagram. Zie een handjevol reacties hieronder.









Carrière
Niet alleen zijn rol als Dumbledore mag er zijn. Gambon was in talloze andere films te zien zoals o.a. The King's Speech en Layer Cake. Ook was hij een grote Shakespeare-fan en deed hij veel aan toneel en theater.

NieuwsFilm

meest populair