'Harry Potter'-acteur Sir Michael Gambon overleden: uit welke films kennen we hem nog meer?

'Harry Potter'-acteur Sir Michael Gambon overleden: uit welke films kennen we hem nog meer?

Michael Gambon speelde in zes Potter-films de rol van Albus Perkamentus. Hij werd 82 jaar.

Acteur Sir Michael Gambon is vandaag overleden. Dit is onthuld door zijn familie. Gambon is in een ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een longontsteking. De acteur werd 82 jaar en speelde al 60 jaar in vele films en series.

Voor velen, zeker de jongere generatie zal Gambon kennen van zijn rol als Albus Dumbledore / Albus Perkamentus in de Harry Potter-films. Gambon nam de rol over van Richard Harris die in 2002 overleed. Gambon speelde de rol in de laatste zes films.

Andere grote films
Uiteraard speelde Gambon in meer grote films. Zo won hij Screen Actors Guild Awards voor zijn rollen in de film Gosford Park (2001) en The King's Speech (2010). De acteur is ook te zien in films als The Insider, Paddington 2, Sleepy Hollow en The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover.

Gambon won ook British Academy Television Awards [BAFTA] voor zijn rollen in de tv-producties The Singing Detective, Wives and Daughters, Longitude en Perfect Strangers.

Bericht
Via journalist Clair Dobbs komt het volgende bericht naar buiten van de familie, via Mail Online: "We zijn er kapot van om het verlies van Sir Michael Gambon aan te kondigen. Geliefde echtgenoot en vader, Michael stierf vredig in het ziekenhuis met zijn vrouw Anne en zoon Fergus aan zijn bed, aan de gevolgen van een longontsteking. Michael werd 82. Wij vragen u onze privacy te respecteren in deze pijnlijke tijd en danken u voor uw steun- en liefdebetuigingen."



NieuwsFilm

meest populair