De dementerende Bruce Willis is "een zegen en een vloek"

De dementerende Bruce Willis is "een zegen en een vloek"

De vrouw van Bruce Willis heeft een zwaar leven met haar man die aan dementie lijdt: "We proberen toch nog van elk moment te genieten."

De vrouw van Bruce Willis, Emma Heming Willis, laat weten hoe het leven is met haar man die lijdt aan frontotemporale dementie.

Heming Willis verscheen in een aflevering van de Amerikaanse talkshow Today om aandacht te vragen voor de ziekte tijdens de world frontotemporal dementia awareness week. Ze vertelde over hoe haar familieleven is veranderd sinds dementie bij Bruce Willis werd vastgesteld.

"Het is zwaar voor de familie"
"Ik heb geleerd dat leven met dementie heel zwaar is", vertelt Emma. "Het is zwaar voor de persoon met dementie maar zeker ook voor de familie. En dat geldt ook voor Bruce, mijzelf en onze dochters. Het is zeker waar als men zegt dat dementie een familieziekte is."

Heming Willis vertelt verder dat ze niet weet of haar man zich bewust is van wat er met hem aan de hand is: "Het is moeilijk om het zeker te weten, heel moeilijk." De ziekte heeft voornamelijk impact op de frontale kwab, dit deel van de hersenen bestuurt het zelfinzicht, dit kan verklaren waarom Willis niet begrijpt wat er met hem gebeurt.


"We genieten van elk moment"
Heming Willis laat weten dat ondanks de ziekte er nog steeds heel veel liefde en plezier is in haar familie, het is spreekwoordelijk zowel "een zegen als een vloek": "Er gebeuren nog steeds zoveel prachtige dingen in onze levens, het is belangrijk voor mij om weg te kijken van het verdriet zodat ik nog steeds kan zien wat voor een mooie dingen om ons heen gebeuren. Bruce zou willen dat we van elk moment genieten en in het nu leven, dat is wat hij wil voor onze familie".

De familie van Bruce Willis liet vorig jaar weten dat de acteur lijdt aan aphasia en dat hij noodgedwongen zou stoppen met zijn acteercarrière die zoveel voor hem betekende.

NieuwsFilm

meest populair