Wat je moet weten over 'The Creator' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'The Creator' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

De nieuwste scifi-film verschijnt bijna in de bios, dit is wat we al weten.

Binnenkort verschijnt de ambitieuze scifi-film The Creator in de Nederlandse bioscoopzalen. De nieuwe film lijkt alle potentie te hebben om in de voetsporen van films als Blade Runner te treden.

De eerste reacties van critici die The Creator hebben gezien, zijn al ijzersterk. Maar wat weten we eigenlijk precies over de film?

Regisseur
Na zeven jaar is topregisseur Gareth Edwards weer terug met The Creator. In 2010 regisseerde hij Monsters, zijn eerste bioscoopfilm met een origineel scifi-verhaal. Hierna kreeg hij de enorme taak om Godzilla te moderniseren en naar het witte doek te brengen.

De lukte hem, Godzilla (2014) was namelijk een enorm succes en trapte een geheel 'monsterverse' af. Twee jaar later kreeg hij een misschien nog imposantere taak; het regisseren van de allereerste Star Wars-spinoff Rogue One: A Star Wars Story. Ook dit lukte hem, nu lijkt hij al zijn ervaring in het scifi-genre tot een hoogtepunt te brengen met The Creator.

Relevant verhaal
The Creator schetst een beeld van een wereld waarin er een oorlog tussen de mensheid en kunstmatige intelligentie heerst. Joshua, een geharde ex-special forces-agent die rouwt om de verdwijning van zijn vrouw, krijgt de taak om de architect van de geavanceerde AI op te sporen en om te leggen wegens de ontwikkeling van een wapen waarmee de mensheid kan worden uitgeroeid.


Joshua en zijn team van elite-agenten reizen over de vijandelijke linies, naar het donkere hart van de door AI bezette gebieden om er vervolgens achter te komen dat de vernietiging van het wereldwapen toch ingewikkelder ligt dan ze dachten: de AI die ze moeten vernietigen is in de vorm van een jong kind.

Details
De film ziet eruit als een enorme blockbuster, maar heeft een bescheiden productiebudget van 80 miljoen dollar. Tijdens de opnames is er bijvoorbeeld in plaats van een peperdure high-end camera die al snel 70.000 euro kosten, gebruik gemaakt van een Sony FX3-camera die 'slechts' 4699 euro kost.


Edwards heeft ook weer een topcast bij elkaar gekregen voor The Creator. De hoofdrol wordt gespeeld door John David Washington (Tenet) en verder bestaat de cast o.a. uit Gemma Chan (Eternals), Ken Watanabe (Godzilla) en Allison Janney (I, Tonya). Je ziet de film vanaf 28 september in de bioscoop.

Bekijk de afbeeldingMeesterwerk?
De scifi-film 'The Creator' wordt nu al een "meesterwerk" genoemd


NieuwsFilm

meest populair