Halle Berry dacht aan vrouwelijke collega bij expliciete liefdesscène

Halle Berry dacht aan vrouwelijke collega bij expliciete liefdesscène

Halle Berry speelde een spraakmakende naaktscène in de film 'Monster's Ball' en kreeg daarvoor een Oscar.

Halle Berry zette een iconische liefdesscène neer in de film Monster's Ball uit 2001. Voor die tijd was de naaktscène met Billy Bob Thornton erg rauw en expliciet in Hollywood.

Halle Berry was eerst tegen die spraakmakende seksscène. Maar wist dat dat bloot nodig was voor het vertellen van dat verhaal over twee wanhopige mensen. Ze bedong daarop dat haar tegenspeler net zo bloot zou zijn.

Nooit eerder zo bloot
Dat was wel zo eerlijk, al was dat een ongewoon verzoek. Halle was daarvoor nooit helemaal bloot te zien, maar raakte gemotiveerd toen ze aan Nicole Kidman dacht. Nicole ging in 1998 bloot in het toneelstuk The Blue Room.

Halle zei: "Ik herinnerde me dat ik me afvroeg hoe Nicole dat kon doen op het toneel. Maar uiteindelijk beet ik door de zure appel heen en pakte ik de kans."

Een riskante afweging
De rol leverde Halle een Oscar op en dat terwijl haar team het scenario afkeurde. Ze zei: "Ze zeiden: Het is een low budget film. Het is riskant. Er zit seks in. Het bevat raciale componenten."

Ze vertelde: "Juist die risico's vond ik uitdagend. Je kunt niet veel winnen als je voor veilig kiest. En als ik dan toch mijn filmcarrière beëindig met deze afweging, dan was dat mijn keus."

Waarom kiezen voor moeilijk
Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In de onderstaande YouTube-video van American Film Institute vertelde ze waarom zij vaak voor moeilijke rollen kiest.



NieuwsFilm

meest populair