Ster uit 'The '70 Show' mogelijk tientallen jaren de bak in

Ster uit 'The '70 Show' mogelijk tientallen jaren de bak in

Danny Masterson werd al eerder aangeklaagd van verkrachting, maar nu is ook schuldig bevonden.

Danny Masterson, voornamelijk bekend van That 70's show, moet hoogstwaarschijnlijk 30 jaar tot levenslang de gevangenis in. De acteur werd namelijk schuldig bevonden van twee aanklachten van verkrachting, maar hij gaat zelf in hoger beroep.

De 47-jarige Masterson werd door maar liefst drie vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Dit zou hebben plaatsgevonden in zijn huis in Hollywood. De verkrachtingszaak die de vrouwen tegen hem hadden aangespannen begon al in 2021, maar de feiten gebeurden echter al heel wat langer geleden.

Verleden
De vrouwen lieten tussen 2001 en 2003 al weten dat Masterson ze had misbruikt, maar de zaak werd nietig verklaard omdat de juryleden het niet eens konden worden. Kort daarna startten de aanklagers alweer een nieuwe zaak en deze keer is de acteur wel schuldig bevonden.

Ondanks het feit dat de jury het wederom niet eens kon worden over een van de drie aanklachten, hebben ze wel bepaald dat hij in de andere twee gevallen schuldig is. Masterson zit al sinds mei vast, omdat ze vermoeden dat hij misschien zal vluchten.

Uitkomst
Mastersons advocaat zegt dat ze het oneens zijn met de uitkomst: "We hebben veel respect voor de juryleden in deze zaak en voor ons rechtssysteem in het algemeen, maar soms hebben ze het bij het verkeerde einde. Dat is hier ook gebeurd".



In That '70s Show speelde Danny Masterson de rol van Steven Hyde. Hij was in alle acht seizoenen te zien. Hij speelde ook nog in series als Men at Work en The Ranch en in films als Yes Man en Smiley Face.

NieuwsFilm

meest populair