Warner Bros. Discovery verwacht minder winst te boeken door Hollywood-stakingen

Warner Bros. Discovery verwacht minder winst te boeken door Hollywood-stakingen

Acteurs en scenarioschrijvers willen meer zekerheid over hun inkomsten en de invloed van AI.

De stakingen in Hollywood van acteurs en scenarioschrijvers kost Warner Bros. Discovery naar verwachting honderden miljoenen aan winst. Dat laat het entertainmentbedrijf weten in een update van de cijfers.

Warner Bros. Discovery verwacht dit boekjaar een winst te kunnen boeken tussen de 10.5 en 11 miljard dollar. Dat is minder dan de eerder verwachte 11 tot 11.5 miljard dollar. Het concern wijdt dit onder meer aan de stakingen.

Stakingen
Het bedrijf deelt bij deze update verder geen verwachtingen over het mogelijke einde van de stakingen. Eerder nam Warner Bros. Discovery aan dat deze begin september zouden zijn opgelost.

Dat gaat echter duidelijk niet lukken. De onderhandelingen zitten muurvast en het is niet bekend wanneer de studio's weer in gesprek gaan met de vakbonden.

Meer zekerheid
In Hollywood staken acteurs en scenaristen al maanden voor betere afspraken met de grote filmstudio's en streamingdiensten.



Zo willen beide groepen voorkomen dat kunstmatige intelligentie hun werk overneemt en meer zekerheid over inkomsten uit streaming.

NieuwsFilm

meest populair