Jennifer Coolidge alias Stifler's Mom dook met honderden mannen het in bed door de 'American Pie'-films

Jennifer Coolidge alias Stifler's Mom dook met honderden mannen het in bed door de 'American Pie'-films

De actrice noemt het zelf een van de grootste voordelen van haar rol in de franchise.

De 62-jarige Jennifer Coolidge heeft al een lange acteercarrière achter de rug, maar een van haar grootste successen is ongetwijfeld haar rol als Mrs. Stifler in de American Pie-franchise. Ze was dan ook razend populair, voornamelijk onder mannen.

Zo zegt Coolidge: "American Pie... Laat ik het zo zeggen: mijn datingsleven ging er in een keer flink op vooruit. Ik kan niet echt goed uitleggen hoe en waarom, maar als ik niet in die film had meegespeeld, dan denk ik dat mijn datingsleven vrij saai zou zijn geweest.".

Honderden mannen
Coolidge vervolgt: "Het feit dat ik een MILF mocht spelen bracht aardig wat aandacht met zich mee. Er waren veel voordelen aan het meewerken aan de film. Ik bedoel, alleen al dankzij 'American Pie' heb ik met zo'n 200 mannen geslapen".

Haar rol was dan ook behoorlijk iconisch. Ze keerde nog drie keer terug, maar hierdoor werd ze in een keer wel 'typecast'. De actrice kreeg telkens dezelfde rollen aangeboden en hier baalt ze wel enigszins van.

Reactie
"Ik kreeg geen goede rollen aangeboden en ik wist dat mensen dachten dat ik dit niet aankon" gaat ze verder. "Ik begon het zelf ook op een gegeven moment te geloven, maar toen vroeg Mike White mij voor 'White Lotus'. Dat was echt een hele ommekeer!".



In White Lotus is Coolidge te zien als Tanya McQuoid. Hierin weet ze hoge ogen te gooien en is ze weer een grote naam geworden in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair