Fikse meevaller: 'Gladiator 2' krijgt enorme Europese subsidie

Fikse meevaller: 'Gladiator 2' krijgt enorme Europese subsidie

De productie van 'Gladiator 2' krijgt een flinke smak geld van de Maltese overheid.

Gladiator 2, van regisseur Ridley Scott, krijgt een flinke smak geld van de overheid van Malta. Het vervolg op de epische film uit 2000 kan rekenen op maar liefst euro 46,7 miljoen aan subsidies.

De productie van Gladiator 2 heeft een deal gesloten met de Maltese overheid dat als ze de film opnemen op het mediterrane eiland, de overheid 40% van de gemaakte kosten teruggeven aan de filmmakers.

Subsidie
Niet eerder gaf een Europees land zoveel subsidie aan een filmproductie. De overheid van Malta wil op deze manier de filmindustrie van het kleine land een boost geven. Daarnaast kan er later ook geld verdiend worden aan de toeristen die de filmlocaties komen bezoeken.

Op dit moment ligt, door de aanhoudende stakingen in Hollywood, de productie van Gladiator 2 stil en worden de sets op Malta niet gebruikt. Een probleem voor de Maltese filmindustrie die de filmlocaties op dit moment ook niet voor andere producties kan gebruiken.



Napoleon
De eerste Gladiator werd ook gedeeltelijk op Malta opgenomen. Recentelijk filmde Ridley Scott 3 weken lang zijn nieuwe film Napoleon op het eiland.

Gladiator 2 volgt Lucius, de zoon van Lucilla uit de eerste film. Over het plot is verder nog niets bekend. Hoofdrollen zijn er voor Paul Mescal (Aftersun), Connie Nielsen (Wonder Woman) en Denzel Washington (The Equalizer). Gladiator 2 moet in november 2024 in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair