Deze zondag mogen Amerikanen voor een prikkie naar de bioscoop: zouden ze ook in Nederland moeten doen

Deze zondag mogen Amerikanen voor een prikkie naar de bioscoop: zouden ze ook in Nederland moeten doen

Een mooie actie die nu voor de tweede keer wordt georganiseerd.

Amerikanen kunnen aanstaande zondag weer goedkoop naar de bioscoop. Bioscoopeigenaren door heel het land houden die dag voor het tweede jaar op rij een speciale kortingsdag.

Zondag 27 augustus is het 'National Cinema Day' in de Verenigde Staten. Op deze dag kunnen Amerikanen voor slechts 4 dollar naar de film.

Door heel het land
Ruim 3.000 bioscopen - met in zeker 30.000 schermen - doen mee aan de actie. De Nationale Bioscoopdag is een initiatief van de Cinema Foundation, een stichting die is opgericht door de Amerikaanse belangenvereniging van bioscopeneigenaren.

Het is de tweede keer dat de Nationale Bioscoopdag wordt georganiseerd. Vorig jaar vond de eerste editie plaats. Toen kostten de kaartjes overigens nog drie dollar per stuk.

Nieuw en oud
Amerikanen die dit weekend gebruik willen maken van deze actie hebben een hoop te kiezen. Er draaien immers op dit moment een hoop mooie films.

ytmovie=hEmq_LyXzAE

Zo kan men onder meer naar Barbie, Oppenheimer en Gran Turismo. Ook worden oudere titels als Jurassic Park en Lady Bird terug uitgebracht.

NieuwsFilm

meest populair