Will Smith betreurt dwingende aanpak zoon Jaden en M. Night Shyamalan voor 'After Earth'

Will Smith betreurt dwingende aanpak zoon Jaden en M. Night Shyamalan voor 'After Earth'

Zijn kind bleek te onervaren voor een hoofdrol

Will Smith was zo gewend aan blockbusters dat hij dacht dat zijn filmcarrière voorbij was, toen de sci-fi film After Earth slecht ontvangen werd. Het klinkt wat verwend, want niet elke film is een succes.

Ook voor het werk van de regisseur M. Night Shyamalan was deze samenwerking een misser. Normaal maakt hij geen grote spectaculaire films, maar verrassende thrillers.

Spontane samenwerking
M. Night Shyamalan vertelde aan Telegraph: "Will belde mij om me te feliciteren met mijn verjaardag. Hij pitchte toen een verhaal van 45 seconden dat mij wel lag. Ik vond het mooi dat de zoon nu eens de vader moet redden en zei ter plekke dat ik die film wel wilde maken."

Het leek de regisseur verfrissend wat anders te doen en vervolgde: "Will dacht dat ik een grapje maakte en zei dat de film een idee voor Jaden was. Maar als ik het echt zou regisseren, dan wilde hij wel de vader spelen."

Slechte recensies
De film kreeg slechte recensies. Maar Will leerde ervan en zei destijds tegen The Guardian: "Voor mij was een blockbuster een noodzaak. Dat veranderde met deze film. Ik denk dat ik voortaan eerder voor artistieke keuzes zal kiezen."

Will merkte het nadeel toen zijn zoon dankzij het nepotisme een start in de filmwereld maakte. Over het voortrekken zei hij: "Het was verschrikkelijk dat ik mijn zoon betrok bij deze film. Hij acteerde zoals wij het vroegen. En hij kreeg de hele wereld over zich heen."

Vergaande gevolgen
Het nepotisme werd wereldwijd niet gewaardeerd. Will zegt over de gevolgen thuis: "Fans en media waren zo negatief. Dat had zo'n weerslag op hem dat hij op zijn 15de van ons wilde scheiden. Jaden voelde zich bedrogen. Ik begreep dat goed. Het is waardeloos om je kind zo te laten zakken."

Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In onderstaand Instagram-bericht zijn vader en zoon wel even anders dan in eerder genoemde film.



NieuwsFilm

meest populair