Alec Baldwin alsnog jaren de gevangenis in: nieuwe aanklachten in de maak

Alec Baldwin alsnog jaren de gevangenis in: nieuwe aanklachten in de maak

Op de filmset vond een dodelijk ongeval plaats door zijn toedoen

Van de week werd duidelijk dat Alec Baldwin alsnog schuldig bevonden kan worden voor het dodelijk ongeval op de filmset van Rust. In 2021 overleed zijn regisseuse Halyna Hutchins door het gebruik van een geladen pistool.

Het pistool werd gebruikt voor een close up en moest niet geladen zijn. Het pistool bleek wel kogels te bevatten en Halyna raakte dodelijk gewond. De tweede regisseur Joel Souza raakte gelukkig alleen gewond.

Alsnog de gevangenis
Volgens het legal team van Alec was de revolver aangepast, waardoor Alec niet schuldig zou zijn. Volgens een nieuw forensisch rapport kan de Colt. 45 echter alleen worden afgevuurd als de trekker wordt overgehaald. Alec moet dus toch aan die hendel hebben gezeten.

De ster kan dus alsnog jaren de gevangenis in, als er opnieuw een nieuwe rechtszaak wordt gestart. Degene die verantwoordelijk was voor het wapenbeheer op de set wordt ook vervolgd voor nalatigheid.

Omgeven met gedoe
De set van de westernfilm werd gekenmerkt met onkunde en gedoe. Al eerder deden verschillende mensen hun beklag over de filmopnamen. Alec trad op als acteur en producer. Onder zijn bewind werd veel niet best geregeld.

Meer staat hier in het artikel van Comic Book. In de onderstaande YouTube-video van WFAA wordt ook meer verteld.



NieuwsFilm

meest populair