Aanpassing in 'Saw X' riskeert breuk met verleden die fans niet leuk gaan vinden

Aanpassing in 'Saw X' riskeert breuk met verleden die fans niet leuk gaan vinden

'Saw X' maakt van John Kramer een heldhaftig figuur.

De Saw-filmreeks is inmiddels al bijna twintig jaar oud. Het aanstaande tiende deel Saw X ziet eruit als een van de betere films in de hele franchise. We weten nu ook dat de film een fundamenteel andere invalshoek heeft dan de voorgaande films, wat misschien niet bij elke fan in de smaak valt.

Iedereen die bekend is met de Saw-films, weet dat de gruwelijke moordenaar John Kramer/Jigsaw (Tobin Bell) verre van een sympathiek figuur is. Saw X gaat dat veranderen, maar is dat een goed idee?

Hoofdpersoon
Onlangs schreven we al over een interview met regisseur Kevin Greutert waarin hij vertelde dat Saw X het verhaal is van John Kramer als mens, niet als Jigsaw.

"John is de hoofdpersoon in deze film. Hij is een man die zijn leven wilde verlengen en in dat proces gaat alles mis," vertelde Greutert. "Hij is absoluut de held van de film."

Verandering
Het is natuurlijk logisch dat een langlopende filmreeks als Saw met nieuwe ideeën komt om de films interessant en uniek te houden, maar het is een redelijk groot risico om Kramer zo fundamenteel anders weer te geven in een nieuwe film.


Saw X is vanaf 19 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. We zullen er dan achterkomen of het risico goed of slecht uitpakt. Tobin Bell is niet het enige terugkerende gezicht, Shawnee Smith is namelijk ook weer van de partij als Amanda Young.

NieuwsFilm

meest populair