Jigsaw steelt de show in 'Saw X': "Hij is absoluut de held van deze film"

Jigsaw steelt de show in 'Saw X': "Hij is absoluut de held van deze film"

Regisseur Kevin Greutert gaat in op de grotere rol van Jigsaw.

De Saw-franchise gaat al bijna twintig jaar mee en dit keer zal de seriemoordenaar John Kramer in een ander daglicht neergezet worden laat regisseur Kevin Greutert weten.

Saw X is het tiende deel in de franchise en legt de focus op Kramer die wraak neemt op een groep oplichters die hem deden geloven dat ze zijn kanker hadden genezen.

Jigsaw steelt de show
Tijdens een panel op de Midsummer Scream Convention in 2023, vertelde Kevin Greutert over de grotere focus op Jigsaw. De regisseur onthulde dat Kramer nu wordt neergezet als de 'held' van de nieuwe film.

"John is de hoofdpersoon in deze film. Hij is een man die zijn leven wilde verlengen en in dat proces gaat alles mis. Dit is het verhaal van John Kramer als mens, niet als Jigsaw. Hij is absoluut de held van de film."

Synopsis
Een zieke en wanhopige John Kramer reist af naar Mexico voor een medische ingreep in de hoop zijn kanker te genezen. Hij komt er al snel achter dat de hele operatie oplichterij is. Gewapend met een hernieuwd doel keert de beruchte Jigsaw terug naar zijn werk, waarbij hij de rollen van de oplichters omdraait op zijn kenmerkende viscerale manier door middel van sluwe, gestoorde en ingenieuze vallen.


Langste film
Saw X is niet alleen de gruwelijkste film in de reeks, maar ook de langste. De tiende Saw-film zal namelijk meer dan twee uur gaan duren. Saw X draait vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair