'Milieubewuste' Isa Hoes onder vuur voor vliegreis: Nederland uit felle kritiek

'Milieubewuste' Isa Hoes onder vuur voor vliegreis: Nederland uit felle kritiek

Isa staat onder vuur omdat zij het vliegtuig nam ondanks haar klimaatbewuste imago.

Veel mensen vinden het maar niks: beroemdheden die het gewone volk uitleggen hoe je klimaatbewust moet leven, terwijl ze hun eigen regeltjes aan de laars lappen. Hier is Isa Hoes nu ook onder vuur door komen te liggen.

Hoes ging van de week nog met het vliegtuig op een citytrip naar Kopenhagen, maar voelt zich hier wel rot door. De BN'er gaat liever niet vliegen, maar benadrukt wel dat ze 'het goed heeft weten te maken', aangezien ze ter compensatie bomen heeft laten planten.

Reacties
Milieuorganisatie Fossielvrij NL vindt dit echter veel te makkelijk: "Je kunt het simpelweg niet tegen elkaar wegstrepen". Daar blijft het echter niet bij.

Het slappe excuus van Hoes, die blijkbaar enkel en alleen een hokje tijdens het boeken van haar vlucht heeft aangevinkt om haar CO2-uitsstoot te neutraliseren voor een paar euro, is dan ook bij de nodige mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Twitter
Op Twitter wordt Hoes dan ook met de grond gelijk gemaakt. Zo schrijft een iemand: "Isa Hoes, naar Kopenhagen hoef je echt niet te vliegen en iedereen weet dat bomen planten een marketingverhaal is. Zo'n slecht verhaal".



Een andere persoon schrijft juist weer: "Ik compenseer dat met bomen.' Natuurlijk joh! Zou ik ook zeggen! Nou, tot ziens in dromenland hoor!?"

Shownieuws
Ook tijdens het Shownieuws kreeg Hoes de wind van voren. Zo zei presentatrice Tooske Ragas: "Deze uitspraak is haar door het Nederlandse publiek niet in dank afgenomen". Story-baas Guido den Aantrekker hield al helemaal geen blad voor de mond.



"Ik vind het allemaal zo'n dom gel*l. Het is allemaal dat gedeug. Het idee dat je dit al zegt en je je bijna gaat excuseren dat je vliegt, hè? Deze mensen hebben altijd de grootste mond over hoe het allemaal moet, maar practice what you preach".

Bekijk de afbeeldingNAAM
Isa Hoes onder vuur na "jaloersmakende" foto's van haar lijf: "geen verkeerd voorbeeld"


NieuwsFilm

meest populair