Pee-Wee Herman-acteur Paul Reubens overleden: uit welke films kennen we hem nog meer?

Pee-Wee Herman-acteur Paul Reubens overleden: uit welke films kennen we hem nog meer?

De acteur die Pee-Wee Herman speelde werd 70 jaar.

De filmwereld rouwt om het verlies van Paul Reubens, een Emmy-winnende acteur die vooral bekend staat om zijn rol als Pee-Wee Herman. Reubens overleed zondag op 70-jarige leeftijd in Los Angeles, Californië, na een langdurige ziekte.

Een van zijn bekendste rollen was in de Pee-Wee Herman show, en later in de films, als het titulaire personage. Ook kwam zijn iconische personage voor in Cheech & Chong's Next Movie.

Ook bekend van
Reubens staat vaak bekend om een rol, maar de acteur, schrijver en regisseur heeft veel meer rollen op zijn naam staan. Zo verscheen hij onder andere in Danny DeVito's Matilda.

Tim Burton koos Reubens voor de rol van Penguin's vader in Batman Returns (1992). Later speelde hij de rol van Lock in Burton's The Nightmare Before Christmas. Reubens verscheen ook in films zoals Blow. The Smurfs en Mystery Men.

Televisie en nominaties
Op televisie verscheen hij in series zoals Buffy the Vampire Slayer, Everybody Loves Raymond en had zelfs een kleine rol in de animatieserie Adventure Time.


Reubens' levenswerk, Pee-Wee Herman, leverde hem uiteindelijk 15 Emmy-nominaties op. Reubens won zelfs de prijs voor beste acteur in een kinderserie.



NieuwsFilm

meest populair