De beste film van Robert Downey Jr. is 'Sr.', en zijn slechtste is...

De beste film van Robert Downey Jr. is 'Sr.', en zijn slechtste is...

Een bizar lage score.

Robert Downey Jr. kennen we natuurlijk vooral als Tony Stark/Iron Man in het Marvel Cinematic Universe. In 2019 liet hij deze rol achter zich en wilde hij zich op nieuwe projecten richten. Een hiervan is zijn best beoordeelde film ooit, namelijk de documentaire Sr.. Zijn slechtst beoordeelde film kwam heel wat eerder uit in zijn carrière.

Sr. is een documentaire over Robert Downey Sr. die afgelopen jaar uitkwam op Netflix. Robert Downey Jr. ziet dit portret over zijn vader natuurlijk als een van zijn belangrijkste projecten. Gelukkig pakte het goed uit; de film heeft een Rotten Tomatoes een score van 97%.

Johnny Be Good
In de jaren 80 en 90 werd Downey Jr. gezien als een van de grootste opkomende talenten. Zo werd hij in 1992 genomineerd voor een Oscar voor zijn rol als Charlie Chaplin in Chaplin, maar niet al zijn film van die tijd waren zo succesvol. Hij heeft namelijk ook in best wat bedenkelijkere titels gespeeld.

Je kan hierbij denken aan films als The Pick-up Artist of America, maar zijn slechtst beoordeelde film ooit is de komedie Johnny Be Good uit 1988 met Anthony Michael Hall en Uma Thurman.

Verhaal
Het verhaal van Johnny Be Good gaat over Johnny Walker, een van Amerika's populairste jonge voetbalkandidaten. Zijn dilemma: moet hij een van de vele aanbiedingen van talentscouts aannemen of moet hij naar de lokale staatsschool en zijn voetbalcarrière opgeven?


Zijn vriendin, beste vriend en coach willen het liefst dat Johnny voor de lokale staatsschool kiest, maar dit willen ze voornamelijk omdat ze er zelf van profiteren.

0%
Johnny Be Good was een gigantische financiële flop toen het uitkwam, maar de beoordelingen van critici zijn misschien nog wel erger. Op Rotten Tomatoes staat de film zelfs op 0%, de laagst mogelijke score. Het gemiddelde cijfer is een 3/10, waarmee het de slechtst beoordeelde film van Downey Jr.'s carrière is.



Gelukkig is de acteur momenteel in een wat beter film te zien, namelijk Christopher Nolans Oppenheimer. Lees hier wat onze recensent Arjan Welles van de film vond.

NieuwsFilm

meest populair