Christopher Nolan over AI-discussie: "Er moeten mensen verantwoordelijk gehouden worden"

Christopher Nolan over AI-discussie: "Er moeten mensen verantwoordelijk gehouden worden"

Het gaat om dat algoritme

Sinds vorige week sluit de acteursvakbond in de Verenigde Staten zich aan bij de staking van de schrijversvakbond. Bij de onderhandelingen bleef namelijk te veel onduidelijk over het gebruik van onder meer AI.

Christopher Nolan, de regisseur van Oppenheimer, vertelt bij de première in New York: "De afgelopen 15 jaar richten bedrijven zich op het algoritme, zonder de wiskundige betekenis achter het algoritme te weten."

Verantwoording voor algoritme
Hij vervolgt: "Eigenlijk weten zij niet waar zij het over hebben. En ze willen zeker geen verantwoordelijkheid nemen voor wat dat algoritme doet."

De ster besluit met: "Als bij AI mensen ook niet verantwoordelijk willen zijn, wordt het angstaanjagend. Want AI-systemen worden ook gebruikt binnen defensie. Mensen moeten kunnen worden aangesproken op het gebruik van AI."

Betalen voor gebruik
Meer staat hier in het artikel van Comic Book. De onderhandelingen liepen onder andere mis op het gebruik van images van zogeheten 'background performers'. Zij zouden een dag werk hebben en daarvoor betaald worden.

Bij het laten scannen van hun voorkomen zouden zij echter alle rechten voor verder gebruik afstaan en geen toekomstige inkomsten van zien. En dat terwijl de studio's wel verder blijven verdienen aan content. In de onderstaande YouTube-video van NBC News vertelt Christopher Nolan meer.



NieuwsFilm

meest populair