Dochter van bekende Tilda Swinton krijgt rollen toegeworpen, maar "acteren moet je kunnen"

Dochter van bekende Tilda Swinton krijgt rollen toegeworpen, maar "acteren moet je kunnen"

"Uiteindelijk moet ik het wel zelf doen"

Er is veel te doen om nepotisme in filmland. Waar anderen haast geen rol kunnen bemachtigen, duiken kinderen van regisseurs en acteurs zo een film in. Zo ook Honor Swinton Byrne, de dochter van Oscar-winnares Tilda Swinton en John Byrne.

De 25-jarige actrice is blij dat zij een nepo baby is en kan profiteren van haar moeders contacten. Honor acteerde zelfs in beide delen van The Souvenir met haar moeder. Ze kreeg die rollen toegeworpen

Eerlijk ervoor uitkomen
Honor zegt hier in het artikel van People: "Ik vind het belangrijk daar eerlijk voor uit te komen. Ik geef toe dat ik vanwege mijn connecties in The Souvenir mocht mee doen. Ik ben daar blij om."

Ze zegt ook: "Maar tegelijkertijd krijg ik dat werk, omdat ik kan acteren. Ik moet het uiteindelijk zelf doen."

Improviseren en schrijven
Honor was destijds 19 jaar en bezig met een studie bloemschikken. Ze zou op reis gaan naar Afrika, toen het eerste filmproject voorbij kwam. Het was improviseren en deels zelf schrijven. Maar het lukte.

Ze voegt toe: "Voor The Souvenir werd ik gevraagd door de regisseur Joanne Hogg. Zij had maar niet de juiste persoon gevonden en wilde graag dat ik een screentest deed. Ik bleek die zelfbewuste persoon te zijn die zij zocht."

Honor vertelt meer in de onderstaande YouTube-video van The Upcoming.



NieuwsFilm

meest populair