Nieuwe 'American Pie': Een "gendercrisis" voor Stifler lijkt Seann William Scott wel grappig

Nieuwe 'American Pie': Een "gendercrisis" voor Stifler lijkt Seann William Scott wel grappig

Krijgt de Stifmeister zijn moment in lgbt-tijd.

Eerder dit jaar hoorden we dat er wordt gesproken over een vijfde American Pie-film met de bekende gezichten uit de eerdere films. Seann William Scott keert ongetwijfeld terug als Steve Stifler alias de Stifmeister.

De acteur speelde de rol in de eerdere vier films van American Pie uit 1999 tot en met American Reunion in 2012. In gesprek tijdens Inside of You with Michael Rosenbaum liet Scott zich uit over de mogelijke vijfde film.

Toekomst van Stifler
Scott kreeg over de toekomst van Stifler de volgende vraag: "We moeten het gewoon even ter sprake brengen, maar Stifler en American Pie-franchise - is dat nog iets? Krijg je nog steeds aanbiedingen voor die films? Zoals: 'Hé, we hebben een ander idee'."

Scott reageerde: "Weet je, ik hou van dat personage." Om vervolgens aan te geven dat hij voorafgaand aan de vierde film uit 2012 niet zoveel zin had om Stifler opnieuw te spelen. "Ik dacht niet dat het leuk zou zijn om het personage opnieuw te spelen."

Veel veranderd
De acteur geeft aan dat het door de veranderende wereld grappig zou kunnen zijn om Stifler weer in actie te zien. Hij sprak er recent nog over met Jason Biggs die in de reeks Jim Levenstein speelt.


"We spraken met elkaar over enkele ideeën, omdat we denken dat het wel een perfect idee zou moeten zijn [...] Er is natuurlijk zoveel veranderd. Komedies zijn veranderd," aldus Scott.

Gendercrisis?
Hij weet ook dat het nooit meer een film kan zijn als we eerder hebben gezien. "Ik denk dat komedies zo veel zijn veranderd dat de nieuwe film flink moet veranderen om herkenbaar te zijn," vervolgt de acteur.


Vervolgens wordt hem gevraagd wat hij vindt als Stifler in een 'gendercrisis' belandt. "Dat is de film die ik wil zien!" zei een lachende Scott. "Je hebt zojuist de code gekraakt."

American Pie 5
Op de IMDb staat American Pie al vermeld. Daarop zien we een korte synopsis: "Tijdens een vakantie in Las Vegas raken Jim en zijn vrienden in de problemen."

NieuwsFilm

meest populair