Deze vergeten film is grootste inspiratiebron voor 'Joker: Folie à Deux'

Deze vergeten film is grootste inspiratiebron voor 'Joker: Folie à Deux'

Waar twee Scorsese-films inspiratie vormden voor Joker, wendt Todd Phillips zich nu tot een andere legendarische filmmaker.

Todd Phillips' Joker uit 2019 was met een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar een onverwacht megasucces. Natuurlijk werd er al snel gevraagd naar een vervolg.

En dat vervolg komt er in 2024 in de vorm van Joker: Folie à Deux, waarvan Phillips het script samen schreef met Scott Silver.

Joker en Harley
Daarnaast wordt hoofdrolspeler Joaquin Phoenix in het vervolg vergezeld door niemand minder dan Lady Gaga als Harley Quinn in de film, die deels musical is.

Lawrence Sher, de terugkerende cinematograaf van de film, sprak onlangs met YouTuber Matti Haapoja over de visuele referenties voor de film.

Vergeten film
Deel 1 gebruikte de films The King of Comedy en Taxi Driver als inspiratie, maar ditmaal kijken de makers naar een nogal vergeten film: de musical-film One from the Heart van Francis Ford Coppola uit 1982.



Sher gaf aan dat er direct wordt gerefereerd naar bepaalde beelden uit die film:

"Ik, productie-ontwerper Mark Friedberg en Todd hadden het regelmatig over One from the Heart tijdens de pre-productie. En ook al gaat het niet altijd om een directe referentie, dan nog gebruiken we die film als inspiratie."

De 26 miljoen dollar kostende film uit 1982 met Frederic Forrest, Teri Garr, Raul Julia en Nastassja Kinski geldt als een van de grootste flops ooit. Indertijd bracht de film slechts 600.000 dollar binnen én kreeg vernietigende recensies.

Joker: Folie a Deux draait vanaf 4 oktober 2024 wereldwijd in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair