Bijna onmogelijk: 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' staat op 99% op Rotten Tomatoes!

Bijna onmogelijk: 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' staat op 99% op Rotten Tomatoes!

Tom Cruise is nu hét gezicht van de succesvolle blockbuster.

Maar zelden zijn recensenten het met elkaar eens, zeker als hun bevindingen over de grote blockbusters naast elkaar worden gelegd. Op de grote films uit Hollywood is namelijk altijd wel wat aan te merken.

Waar een groep overijverige recensenten zich maar al te graag verliest in de consistentie van het verhaal en de acteerprestaties en daarbij de rest als bijzaak ziet, kan een andere groep wat meer flexibele critici zich prima verplaatsen in het popcornverslindende publiek.

Tom Cruise
Tom Cruise lijkt de beide groepen te verenigen met slimme en ijzersterk gemaakte actiefilms. De Hollywood-veteraan, zoals Cruise ondertussen wel genoemd mag worden, kwam verleden jaar met Top Gun: Maverick en vanaf zaterdag draait Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One op het witte doek.

Verleden jaar kwam Top Gun: Maverick uit op 96 procent op Tomatometer van Rotten Tomatoes. Een enorme score voor een blockbuster. Andere recentere actiefilms met hoge scores zijn Mad Max: Fury Road (97%), Avengers: Endgame (94%), Star Wars: The Force Awakens (93%) en Skyfall (92%).

100% Club
Dead Reckoning Part One staat na al 147 recensies op een ijzersterke 99 procent op de Tomatometer. En dat is echt een ongekende score voor een blockbuster, met ook nog een speelduur van 2 uur en 43 minuten.

Het zou goed mogelijk kunnen zijn voor de film om de 100% Club te bereiken als er nog wat meer positieve recensies bijkomen.

Terug naar de bioscoop
Sinds de coronacrisis is Tom Cruise een van de mensen die zijn nek uitsteekt voor de wereldwijde bioscopen. Hij promoot doorlopend het witte doek, recent nog door kaartjes te kopen voor de directe concurrentie zoals Oppenheimer en Barbie.


Vanaf vandaag draait Christopher McQuarrie's Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One in de Nederlandse (IMAX) bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair