Dan Aykroyd over oude film 'Trading Places': "Ik zou dat niet meer mogen"

Dan Aykroyd over oude film 'Trading Places': "Ik zou dat niet meer mogen"

Een sociaal experiment dat nu niet meer kan

Dan Aykroyd wordt binnenkort 71 jaar! De acteur en komiek is misschien wel het meest bekend door Ghostbusters, de films over een stel spokenjagers.

Trading Places is een andere, bekende film van hem. Die film met Eddie Murphy was erg succesvol en viert het 40-jarig bestaan. Daarover zegt Dan Aykroyd: "Ik liep in 'blackface' in die film. Daar zou ik nu niet mee wegkomen, denk ik."

Sociaal experiment
In de film krijgt Eddie een belangrijke functie ten koste van Dan. Voor de kijker is de film een wijs en hilarisch sociaal experiment. Dan zegt: "In een scène loop ik verkleed als Jamaicaan met dreadlocks en is mijn huid donker gemaakt, inclusief accent."

Dan vertelt over dat moment: "Eddie en ik waren toen aan het experimenteren. Eddie is zwart en zijn vrienden zijn zwart. Niemand vond wat ik deed een probleem destijds. Nu is dat anders. Er wordt al snel gezegd dat iets niet kan."

Zonder beledigen
Ook zegt hij: "In de wereld van de komedie is tegenwoordig veel te vinden zonder dat je elkaar beledigd. Maar een impressie doen, kan een discussie uitlokken. James Brown is een vriend van mij. Maar ik denk niet dat ik hem nu na zou mogen doen."

Dan zal in de toekomst weer te zien zijn in een nieuwe Ghostbusters-film. Ook werkt hij aan een serie, gebaseerd op de film Blues Brothers. Meer staat hier in het artikel van People. Ìn de onderstaande YouTube-video van Film Is Now wordt meer verteld over het maken van Trading Places.



NieuwsFilm

meest populair