Robert Englund: "Dit is mijn engste moment met Freddy Krueger"

Robert Englund: "Dit is mijn engste moment met Freddy Krueger"

Een bijzonder enge anekdote.

Robert Englund jaagde het publiek vele jaren de stuipen op het lijf als horroricoon Freddy Krueger in de A Nightmare on Elm Street-reeks. In een nieuw interview onthult de acteur één Krueger-moment dat hem zelf nog altijd bang maakt.

Freddy Krueger is een bovennatuurlijke seriemoordenaar die opduikt in de dromen van zijn slachtoffers en hen openrijt met zijn messenhandschoen. Englund speelde die rol voor het eerst in A Nightmare on Elm Street (1984).

Nachtmerries
In een nieuw interview met het Amerikaanse gossipblad People onthult Englund of hij zelf 'nachtmerries' heeft overgehouden aan de horrorreeks. De acteur blijkt een bijzonder akelige anekdote te hebben over de opnames van de eerste film.

"Dit is zo'n oncomfortabel moment waar ik nog altijd zo nu en dan aan moet denken", begint hij. "We waren pas net begonnen en ik was nog niet echt gewend aan mijn make-up".

Even dutten
Englund vertelt dat de opnames - hoe toepasselijk - vaak tot diep in de nacht plaatsvonden. En ja, dan moet je als acteur soms een dutje je doen in je trailer.

"Ik was bij een van de nachtopnames zo moe dat ik even een dutje ben gaan doen, geheel in kostuum en met make-up", zegt de acteur dan ook. Je raadt misschien al waar het verhaal naartoe gaat.

Spiegel
"Toen ik wakker werd gemaakt door een assistent, schoot ik omhoog en ving ik een beweging op in de spiegel. En zo vanuit dat perspectief, en met de lampen gedimd, schrok ik me een ongeluk", schetst Englund.

"Er zat ineens een oude, verbrande man tegen over me. Ik was even vergeten dat ik in de make-up zat. Het was zo'n moment waar je net na het opstaan nog niet echt wakker bent", sluit hij af. "Ja, dat was zelfs voor mij even schrikken".

NieuwsFilm

meest populair