Dit is de nieuwe film van arthouse horrorkoning Ari Aster (Beau Is Afraid)

Dit is de nieuwe film van arthouse horrorkoning Ari Aster (Beau Is Afraid)

Wordt het weer een heftige horrorfilm?

Ari Aster, die onlangs nog door Martin Scorsese een van de meest uitzonderlijke filmmakers van zijn generatie werd genoemd, heeft alweer een nieuw passieproject te pakken.

Deze zomer draait hij zijn film Eddington wat volgens Aster zelf een 'hedendaagse Western' gaat worden die zich afspeelt tijdens de Corona-pandemie. Eerder wist FilmTotaal al te melden dat Joaquin Phoenix de hoofdrol voor zijn kiezen zal nemen (klik hier voor het artikel).

Interview
Er is nog veel onduidelijk over Asters nieuwe project, maar door het bij elkaar puzzelen van informatie uit diverse interviews kunnen we ervan uit gaan dat Eddington een script is wat Aster al jaren op de plank heeft liggen en nu heeft aangepast rondom/gelinkt aan een setting rond het pandemie-tijdperk. Dit zei hij er onlangs over:

'Het is eigentijds; één voet zit in het westerngenre en de andere voet zit nog zwaarder in het noirgenre, dus het is een soort 'film noir/ensemble/Westerse/donkere komedie'.'

Drie A24-hits op een rij
Door Asters drie eerdere successen met de studio (Hereditary, Midsommar en Beau Is Afraid) zal ook dit project hoogstwaarschijnlijk worden geproduceerd door de arthouse-topstudio A24.


Beau Is Afraid is nog op enkele plekken in het land te zien.

NieuwsFilm