James Gunn over superheldenfilms: "ze worden echt lui"

James Gunn over superheldenfilms: "ze worden echt lui"

De regisseur van Guardians of the Galaxy, The Suicide Squad en Super-Man: Legacy.

De naam James Gunn past als geen ander bij het superheldengenre. Nog voor hij voor Marvel Studios de succesvolle scifi-actiekomedie Guardians of the Galaxy mocht regisseren, maakte hij al de komedie Super. De man is een echte superheldennerd.

Het is dan ook niet raar dat hij recentelijk werd aangesteld om het DC Universe een reboot te geven, na matige producties als Justice League, Wonder Woman 1984 en Black Adam.

Lui geworden
Gunn, die met The Suicide Squad en de HBO-spinoff Peacemaker, de best ontvangen hoofdstukken in het DCU opleverde, weet wat hem te doen staat. Hij vindt dat de mensen in de superheldenfilmbranche "lui" zijn geworden. Dit zei hij in een gesprek tijdens de Inside of You-podcast.

"We zijn heel voorzichtig met het product dat we gaan uitbrengen en zorgen ervoor dat alles zo goed als mogelijk is," aldus Gunn. "Mensen zijn erg lui geworden met hun superheldenverhalen, en ze zijn op het punt gekomen waar ze zeggen: 'Oh, het is een superheld, laten we er een film over maken.' En dan: 'Oh, laten we een vervolg maken, want de eerste deed het vrij goed'."

Onderscheiden
Gunn ziet wél de oplossing: "Ze denken niet na: 'Waarom is dit verhaal speciaal? Wat onderscheidt dit verhaal van andere verhalen? Wat is het verhaal dat de kern vormt van dit alles? Waarom is dit personage belangrijk? Wat maakt dit verhaal anders zodat het voorziet in een behoefte van mensen om naar de bioscoop te gaan?'"


Hij geeft ook aan dat hij te veel derde aktes ziet die hem "het gevoel geven dat er geen reden is dat het gebeurt" waardoor hij "niets geeft" om de personages. Ze zouden de "generiek" worden.

Toekomst
Gunn heeft misschien wel de moeilijkste opdracht in Hollywood. Als kopman van DC Studios en regisseur van Superman: Legacy (2025) moet hij de franchise herstarten. Op dit moment lijkt het er verdacht veel op dat zowel Marvel als DC het erg zwaar gaan krijgen komende jaren.


Denk maar aan de vele mindere producties als X-Men: Dark Phoenix, The New Mutants, Wonder Woman 1984, Morbius, Black Adam, Ant-Man 3 en onlangs The Flash. Lees ook het artikel 'The Flash' luiden het definitieve einde van de superheldenfilm in: flops volgen elkaar op.

NieuwsFilm

meest populair