Deze Marvel-schurk speelde Robert Downey Jr. bijna voor hij Iron Man werd

Deze Marvel-schurk speelde Robert Downey Jr. bijna voor hij Iron Man werd

De acteur stond al langer op de radar van Marvel Studios.

Hollywoodster Robert Downey Jr. heeft zich onder het grote publiek vereeuwigd als superheld Iron Man in het Marvel Cinematic Universe. Toch had het zomaar gekund of de acteur had juist een van de populairste schurken uit de stripboeken gespeeld.

Marvel heeft een toffe video uitgebracht voor de vijftiende verjaardag van Iron Man. Daarin blikken regisseur Jon Favreau en Marvel Studios-baas Kevin Feige terug op het maken van de film en zijn succes.

Casting
Eén van de onderwerpen waar de twee bij stilstaan is de casting van Robert Downey Jr. als techmiljardair Tony Stark. Een gouden vondst.

Downey bleek echter al langer op de radar te staan van Marvel. Eerder zou de acteur gesprekken hebben gehad voor de rol van superschurk Doctor Doom.

Terugblik
"Ik herinner me dat jullie destijds al een meeting hadden gehad met Robert voor de rol van Doctor Doom in een ander project, waarschijnlijk een Fantastic Four-film", zegt Favreau namelijk. "Iedereen kende hem daardoor al een beetje".

De studio had direct door dat Downey de juiste persoon was voor Iron Man. Favreau: "Ik zag een bepaalde kracht in zijn ogen waardoor ik direct wist dat we iemand hadden die absoluut klaar was voor zo'n groot project".

NieuwsFilm

meest populair