Dolph Lundgren hield ernstige ziekte jarenlang geheim: "Geluk dat ik nog leef"

Dolph Lundgren hield ernstige ziekte jarenlang geheim: "Geluk dat ik nog leef"

Hij vecht al acht jaar voor herstel

Dolph Lundgren, de Zweedse acteur uit films als Rocky IV en Creed II, vecht al 8 jaar tegen een ernstige ziekte - kanker. Toch wist hij die behandelingen tot nu toe geheim te houden.

In een interview met In Depth with Graham Bensinger vertelt de 65-jarige ster dat hij al sinds 2015 weet dat hij kanker heeft. Toen werd een tumor bij zijn nier behandeld. In 2020 werden nog eens 6 tumoren in de buik succesvol verwijderd.

Zijn ziekte serieus nemen
Alleen bleek een tumor op zijn lever te groot. En dat terwijl Dolph Lundgren net getekend had voor de filmopnamen van Aquaman 2 en Expendables 4 in herfst 2021. Toen realiseerde de ster dat hij zijn ziekte serieus moest nemen.

Zeker toen een arts hem vertelde dat hij het rustiger aan moest gaan doen en meer tijd met familie moest doorbrengen. Dolph vertelde: "Ik vroeg hoeveel tijd ik nog had. Volgens die arts was dat 2 tot 3 jaar. Maar ik kon horen dat hij dacht dat dat minder was."

Geluk dat ik leef
Gelukkig kreeg Dolph een tweede opinie met een aanvullend onderzoek. Hierop startten andere behandelingen, waarop de tumoren begonnen te verkleinen. Hopelijk kan hij met de tijd geopereerd worden en houdt medicatie verder alles onder controle.

Meer staat hier in het artikel van Lad Bible. Ook plaatste Dolph een stukje van het interview op zijn Instagram hieronder. Hij zei ook: "Ik heb geluk dat ik nog leef. En ik waardeer dat ik er nog ben. Ik heb een geweldig leven gehad. Ik heb er wel 5 geleefd in 1."



NieuwsFilm

meest populair