Acteur Ray Stevenson (Thor, Star Wars: Ahsoka, Punisher: Warzone) overleden

Acteur Ray Stevenson (Thor, Star Wars: Ahsoka, Punisher: Warzone) overleden

We zagen de markante Stevenson door de jaren heen in heel wat films en series voorbijkomen.

Ray Stevenson, de markante acteur die door de jaren heen in een heleboel series en films kwam opdraven, is spijtig genoeg op 58-jarige leeftijd overleden.

Het overlijden van Stevenson werd door zijn publicisten bevestigd. De oorzaak van zijn dood is echter nog niet vrijgegeven.

Een acteur waar je op kon bouwen
De klassiek getrainde Steven zagen we sinds de jaren '90 al in films en series langskomen, maar het was de rol van Titus Pollo in de bekroonde HBO-serie Rome waarmee hij echt doorbrak bij het grotere publiek.

In de jaren volgend op Rome zagen we Stevenson als Frank Castle alias The Punisher in de R-rated cultfilm Punisher: Warzone van Lexi Alexander, Volstagg in de Thor-films van Marvel Studios en maffioso Danny Greene in Kill the Irishman.

Serie na serie
Buiten Rome kwam Stevenson ook, veelal in gastrollen, opdraven in series als Dexter, The Walking Dead, Black Sails, meerdere Star Wars-animatieseries en Vikings.



Recent maakte de boomlange acteur nog zijn opwachting in Oscarwinnaar RRR. En binnenkort zien we hem nog als bad guy in Star Wars: Ahsoka en in actiefilm Accident Man: Hitman's Holiday.

Een toekomst ontnomen
Stevenson tekende daarnaast onlangs nog voor de hoofdrol in actie-drama 1242: Gateway to the West. In die film zou hij de omstreden Kevin Spacey hebben vervangen.

NieuwsFilm

meest populair