Flinke tegenvaller 'Gladiator 2' wordt snel opgelost: hoofdrolspeler vertrekt

Flinke tegenvaller 'Gladiator 2' wordt snel opgelost: hoofdrolspeler vertrekt

Gladiator uit 2000 krijgt na bijna een kwart eeuw een vervolg.

Eind 2024 moet het vervolg op de klassieker Gladiator in de wereldwijde bioscoopzalen te zien zijn. De opnames voor de film gaan binnenkort van start en de cast van de film wordt steeds meer duidelijk. Op dat vlak is er nu wel een grote tegenvaller.

Acteur Barry Keoghan (Eternals, The Banshees of Inisherin) is namelijk vertrokken bij de film van regisseur Ridley Scott. De acteur heeft namelijk agendaproblemen. Keoghan moest Emperor Geta gaan spelen.

Andere namen
Ondertussen is bekend dat Fred Hechinger (The White Lotus, Fear Street) in gesprek is om de rol van Keoghan over te nemen. Dit meldt Deadline.

De vier namen May Calamawy, Lior Raz, Peter Mensah en Matt Lucas zijn officieel aangekondigd voor rollen in de film en ook werd duidelijk dat Derek Jacobi terugkeert als Senator Gracchus. Calamawy speelt de vrouwelijke hoofdrol.

Hoofdrollen
De hoofdrol is voor Paul Mescal (Aftersun). Hij speelt Lucius, de zoon van Lucilla, opnieuw gespeeld door Connie Nielsen. Lucius is ook het neefje van Commodus, de rol van Joaquin Phoenix in de originele film.


Ook zijn er rollen voor Joseph Quinn als Emperor Caracalla en de grote namen Denzel Washington en Pedro Pascal hebben nog onbekende rollen in Gladiator 2.

November 2024
De film heeft al een datum, namelijk 22 november 2024, en het script wordt geschreven door David Scarpa, bekend van onder meer Scotts Napoleon (2023) en All The Money In the World (2017).



NieuwsFilm

meest populair