Robert Downey Jr. over zijn opvallendste rol: "Zo kon ik een zomer zwart zijn"

Robert Downey Jr. over zijn opvallendste rol: "Zo kon ik een zomer zwart zijn"

Een weerzinwekkende en satirische film die met gemengde gevoelens ontvangen werd

Robert Downey Jr. is het meest bekend als de superheld Iron Man. De acteur is echter extreem goed in het neerzetten van verschillende personages.

Dat is de reden dat hij door komiek Ben Stiller gevraagd werd voor de satirische film Tropic Thunder. De comedy uit 2008 was een succes. Toch werd het tegelijkertijd ontvangen met een hoop kritiek.

Kritische noot
De film is namelijk een kritische noot richting method acting gebruiken en misbruiken. Ben Stiller speelt een boerenzoon die mentaal uitgedaagd wordt. En Robert Downey speelt een blanke acteur die een zwarte acteur moet spelen.

In een interview met Joe Rogan in 2020 vertelde Robert Downey dat hij zijn meest opvallende rol met gemengde gevoelens ontving. Ook zei hij: "Mijn hart zei 'ja', omdat ik in mijn brein een hele zomer zwart kon zijn. Ook kon ik het hypocriete gedrag van artiesten laten zien."

Weerzinwekkende film
Robert Downey vertelde over de ontvangst: "Ben Stiller is een geweldige artiest en regisseur. Zijn visie was helder. De film kon niet anders dan weerzinwekkend worden - een nachtmerrie. Gelukkig vonden al onze zwarte vrienden die film prima."

Meer staat hier in het artikel van LAD Bible. In onderstaand Instagram-bericht toont Robert Downey een glimp van de Breakthrough Prize Awards.



NieuwsFilm

meest populair