"Iedereen moet bang zijn voor A.I." zegt 'Avengers: Endgame'-regisseur Joe Russo

"Iedereen moet bang zijn voor A.I." zegt 'Avengers: Endgame'-regisseur Joe Russo

De gevolgen kunnen rampzalig zijn.

We hebben natuurlijk al heel wat films gezien waarin robots of AI de boel overnemen. Denk bijvoorbeeld maar aan I, Robot, Ex Machina en zelfs de Pixar-film Wall-E. Volgens de bekende regisseur Joe Russo gaan we ook hard die kant op.

Er is de laatste maanden steeds meer te doen over AI. Het is vandaag de dag deel van ons leven. Sociale media wordt overspoeld met realistische beelden, maar vaak zijn deze enkel en alleen gebaseerd op op een tekst-beschrijving en in elkaar gezet door een of ander computerprogramma.

Gevaarlijk
Een leuk dingetje zou je zeggen, maar het kan ook voor veel problemen zorgen. Complete verhalen en scripts kunnen geschreven worden door AI, dat op het lange termijn ervoor kan zorgen dat schrijvers niet meer nodig zijn.

Niet voor niets is er op dit moment een grote staking gaande in Hollywood. Deze werd begonnen door de Writers Guild of America, wat geleid heeft tot de nodige vertragingen of zelfs volledige stopzetting van verschillende series en films.

Begrijpelijk
De bekende Marvel-regisseur Joe Russo begrijpt de staking. Sterker nog, hij zegt dat we allemaal moeten opletten. Zo zegt de filmmaker: "Ik denk dat iedereen bang moet zijn voor AI. Kijk nu maar eens naar muzieknummers die enkel en alleen gemaakt worden door AI. Het is enorm gevorderd en het gaat alleen nog maar verder."

"Neem eens de carrière van James Cameron. Hij weet enorm veel af van technologie. Dit is zijn kunst ten goede gekomen, maar zo hoort het ook te gaan. De technologie moet de kunstenaar dienen en niet andersom. Het lijkt er nu op dat het een ander verhaal kan worden..."

NieuwsFilm

meest populair