Formule 1-film lanceert Brad Pitt letterlijk en figuurlijk

Formule 1-film lanceert Brad Pitt letterlijk en figuurlijk

Regisseur Joseph Kosinski gaat weer behoorlijk ver.

Tom Cruise leerde voor Top Gun: Maverick hoe het was om echt een straaljager te vliegen, maar nu blijkt dat Brad Pitt ongeveer hetzelfde trucje uithaalt voor zijn nieuwe Formule 1 film. De geliefde acteur kruipt namelijk echt zelf achter het stuur van een van de razendsnelle racemonsters.

Heel erg gek is dit niet, als je erbij nagaat dat het gaat om dezelfde regisseur, namelijk Joseph Kosinski. De filmmaker wist hoge ogen te gooien met zijn Top Gun-film, die wordt bestempeld als de meest realistische vliegfilm die er bestaat. Hij wil dit nu ook gaan flikken met zijn racefilm.

Camerawerk
Voor Maverick werden speciale camera's ontworpen, die in de cockpit konden worden geplaatst van de straaljager. Dit is niet anders voor de Formule 1 film. Kosinski gaat hier ook weer behoorlijk ver voor en heeft grote plannen.

Speciale camera's zullen worden geïnstalleerd in een unieke Formule 1 wagen, die Mercedes speciaal maakt voor de film. Zo zal een minuscule 6K camera gebruikt worden, die voor unieke beelden moet zorgen.

Team
Kosinski heeft ook een indrukwekkend team weten te verzamelen. Niet alleen wist hij een van de grootste acteurs in Hollywood te strikken, ook de bekende producent Jerry Bruckheimer is bij de film betrokken. Zelfs Lewis Hamilton werkt mee aan de film en schijnt veel bezig te zijn met het script.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de film, die ook nog geen officiële titel heeft, te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair