Grote kanshebbers bij Oscars 2024: Christopher Nolan en Martin Scorsese

Grote kanshebbers bij Oscars 2024: Christopher Nolan en Martin Scorsese

The Academy dropt data voor nominaties en ceremonie.

Het is nog maar net een maand geleden dat Everything Everywhere All at Once ervandoor ging met zowat alle nominaties bij de Oscars. De organisatie, 'The Academy', laat al weten wanneer hun editie van volgend jaar zal plaatsvinden.

Tot en met 15 november 2023 kunnen films ingestuurd worden om kans te maken op een nominatie en vier maanden later, op zondag 10 maart 2024, zullen de daadwerkelijke prijzen worden uitgereikt.

Nolan en Scorsese
Naast zogenoemde 'Oscar bait'-titels als Barbie, Asteroid City, Challengers, Poor Things en Maestro, ziet het er nu naar uit dat Hollywood-grootheden Martin Scorsese en Christopher Nolan het met hun nieuwe films in zowel de acteurs-, als ook de technische, categorieën goed zullen gaan doen.

Beide regisseurs staan bekend als echte 'cineasten' die vanaf het begin van hun carrières naast de acteurs en het script altijd al bezig waren met innovatie op gebied van beeld en geluid.

Om precies die reden is de kans groot dat beide filmmakers is de kans groot dat ze bij veel van de technische categorieën (cinematografie, montage, visual effects etc.) nominaties in de wacht zullen slepen, maar ook hebben beide regisseurs weer een sterrencast bij elkaar weten te sprokkelen.

DiCaprio en De Niro & Cillian Murphy
In Scorsese's Killers of the Flower Moon zullen Leonardo DiCaprio en Robert De Niro de hoofdrollen vertolken en in Nolans Oppenheimer zal de Peaky Blinder Cillian Murphy de titelrol gaan vertolken.

De drie heren krijgen dus alle ruimte om hun acteerkunsten te laten zien en hun nominaties voor een Oscar volgend jaar zijn daardoor zo goed als zeker.


Killers of the Flower Moon verschijnt pas 19 oktober, en Oppenheimer al vanaf 20 juli.

NieuwsFilm

meest populair