Bill Hader wil na 'Barry' aan de slag met zijn eigen horrorfilm

Bill Hader wil na 'Barry' aan de slag met zijn eigen horrorfilm

'Barry' is nog maar het begin.

Bill Hader heeft met zijn ijzersterke HBO-serie Barry bewezen dat hij meer is dan alleen een komedie-acteur. Zo heeft hij met de serie laten zien dat hij ook een zeer bekwame regisseur is. Hij wil deze kwaliteit verder ontwikkelen met drie nieuwe films, waaronder een horrorfilm.

Drie scripts
In een nieuw interview met Deadline vertelde Hader dat hij maar liefst drie filmscripts heeft geschreven, waarvan één een horrorfilm is:

"Ik heb een project geschreven met Duffy Boudreau, een van de schrijvers van de show. Hij is mijn beste vriend uit Tulsa. We kennen elkaar al sinds we 18 waren, dus dat heb je nodig op de set. Je hebt je vriend uit Oklahoma nodig die zegt: 'Ja, man. Dat is ruk.''

"We hebben een film geschreven die ik ooit zou willen maken, zoals iedereen gewoonlijk doet. Ze proberen een klein, klein ding te maken. En dan heb ik nog twee andere ideeën. De ene is nogal moeilijk te beschrijven, en de andere is 'Barry'-achtig van toon, maar in plaats van een misdaadding, is het als een horrording."

Rol?
Van de drie films is Hader voorlopig alleen van plan om zelf in de horrorfilm te spelen en de andere twee enkel te regisseren, maar dat kan altijd nog veranderen:

"De horror, ik zou de hoofdrol spelen. De andere twee, voor nu, speel ik niet in. Maar ik heb dit eerder gedaan, waar ik over dingen heb gesproken, en als het eenmaal naar buiten komt, vervloek je het bijna. Dus we zullen zien."

Van komedie naar horror
De laatste paar jaar zijn er steeds meer acteurs die vooral bekend zijn voor hun rollen in komedies die de overstap maken naar horror-regie. Denk bijvoorbeeld aan Jordan Peele met Get Out en Us en aan John Krasinski met de A Quiet Place-films.

Wie weet gaat Hader een gelijksoortig pad bewandelen in zijn carrière nu Barry bijna afgelopen is.



NieuwsFilm

meest populair