Prime Video komt met nieuwe functie voor de onverstaanbare dialogen in Christopher Nolan-films

Prime Video komt met nieuwe functie voor de onverstaanbare dialogen in Christopher Nolan-films

Met 'Dialogue Boost' kun je films en series voortaan weer een beetje volgen.

Erger jij je ook aan onverstaanbare dialogen in films? Dan hebben we goed nieuws voor je: Prime Video, de streamingdienst van Amazon, komt binnenkort met een nieuwe functie waarmee gebruikers het volume van dialogen kunnen versterken in films en televisieseries.

De functie heet officieel 'Dialogue Boost' en de streamingdienst gaat hiervoor gebruiken maken van kunstmatige intelligentie. Specifiek kan de software het geluid van dialogen onderscheiden van achtergrondmuziek en geluidseffecten.

Toenemend probleem
Het niet kunnen verstaan van dialogen is een toenemend probleem voor veel kijkers. Je hebt dat misschien zelf wel ervaren in de bioscoop bij films als Christopher Nolans Tenet.

Oorzaken hiervan zijn onder meer het gebruik van toenemend dynamische muziek en geluidseffecten en de productie van meer buitenlandse content waarin acteurs praten met een accent.

Inclusief en toegankelijk
Prime Video hoopt met deze nieuwe functie zijn streamingdienst nog toegankelijker te maken.

"We zijn toegewijd om een zo inclusief en toegankelijk mogelijke streamingervaring aan te bieden voor al onze klanten", zegt het platform in een statement.

"Met deze unieke technologische toepassing hebben we weer een mooie stap gezet op de verbetering hiervan".

NieuwsFilm

meest populair