Auteur sleept makers 'Chicken Run' voor de rechter

De kinderboekenschrijver Alan Davidson is van plan de makers van de film 'Chicken Run' (2000) voor de rechter te slepen. Volgens de schrijver is het verhaal van de film gebaseerd op zijn boek 'Escape From Cold Ditch' en vindt dat Aardman Animations en Dreamworks het auteursrecht hebben overtreden.
Het boek van Davidson vertelt het verhaal van een kip die de leiding neemt in een ontsnappingsactie van een boerderij in Engeland.

Davidson schijnt documenten naar het Hof te nemen waarin staat dat er duidelijke overeenkomsten zijn met zijn boek en de film. Ook wordt gemeld dat de auteur in 1998 een aanbod heeft gekregen van een filmstudio om zijn boek, 'Escape From Cold Ditch', te verfilmen, maar deze werd ingetrokken toen aan het licht kwam dat Dreamworks bezig was met een gelijksoortig project.

Een woordvoerder van Aardman Animations heeft laten weten het gevecht met de schrijver aan te gaan. "Wij vinden dat de eis van meneer Davidson totaal ongegrond is", aldus de woordvoerder.
Aan de kant van Dreamworks blijft het vooralsnog stil: "Wij hebben helemaal niks meegekregen over de juridische stappen die tegen ons genomen worden", zo liet een woordvoerdster van de filmstudio weten.



NieuwsFilm

meest populair