Dit wordt de allerlaatste film van de 92-jarige Clint Eastwood

Dit wordt de allerlaatste film van de 92-jarige Clint Eastwood

Mogelijk dit jaar al in de bioscoop.

Juror #2 is de titel van de allerlaatste film van (spaghetti) western-icoon Clint Eastwood die vanaf de jaren zeventig naast acteur ook al meer dan veertig projecten heeft geregisseerd waaronder recenter Richard Jewell (2019), Sully (2016) en American Sniper (2014).

Plot
De film zal een zogenaamd 'courtroom drama' worden à la 12 Angry Men (1957), Philadelphia (1993), The Trial of the Chicago 7 (2020). Als we de logline lezen is de kans groot dat het grootste deel van de film zich in de rechtszaal zelf zal afspelen:

"Speelt zich af tijdens een moordproces, wanneer een van de juryleden probeert de verdachte te beschermen zonder zichzelf in gevaar te brengen, omdat hij zich geleidelijk realiseert dat hij het slachtoffer heeft gedood bij een ongeval door roekeloos rijden."

Cast
Nicholas Hoult (The Menu), Toni Collette (Mafia Mamma) en Eastwood zelf zijn de enige drie bevestigde castleden tot dusver en welke rollen ze zullen spelen is nog onbekend. Het is goed nieuws dat we één van de meest iconische filmcowboys nog een allerlaatste keer in de bioscoop zien schitteren.


Opnames in juni
Het filmen zal hoogstwaarschijnlijk in juni dit jaar starten en omdat Eastwood bekend staat om zijn snelle productieproces van zowel draaien als monteren is de kans aanwezig dat hij voor het eind van het jaar nog uitkomt.

NieuwsFilm

meest populair