Verspreider 'The Hulk' gepakt

Woensdag heeft een 24-jarige man uit New Jersey bekend een illegale versie van 'The Hulk' via internet te hebben verspreid. De man, Kerry Gonzalez, hangt een celstraf van 1 jaar en een boete van $250.000 boven het hoofd.
"De vroege versie van de film is via vrijwel elke uitwisseldienst verkrijgbaar en staat op talloze illegale dvd's die wereldwijd worden verkocht", legde advocaat Karen Randall namens filmmaatschappij Vivendi Universal uit aan de rechter.
Gonzalez vertelde de rechter dat de illegale versie via het reclamebureau, dat de promotie van 'The Hulk' verzorgt, zou zijn uitgelekt. Hierna heeft hij via een Nederlandse website de film aangeboden, waarna de film binnen enkele uren op Kazaa te vinden was. De FBI is bezig met een onderzoek naar het desbetreffende reclamebureau.
De schade die de illegale verspreiding heeft veroorzaakt voor bioscoopbezoek, videoverhuur en verkoop is volgens Universal niet te schatten.
"Een straf is beter dan een schikking", verklaarde Jack Valenti van de Amerikaanse speelfilmassociatie MPAA woensdag tegenover het Amerikaanse dagblad de Los Angeles Times. Volgens Valenti vormt de strafzaak tegen Gonzalez een duidelijke boodschap aan alle mensen die illegale filmkopieën verspreiden en downloaden.



NieuwsFilm

meest populair