Topacteur Matt Damon heeft echt een enorm vermogen

Topacteur Matt Damon heeft echt een enorm vermogen

Hij is al meer dan 30 jaar erg succesvol in de filmindustrie

Matt Damon is een Amerikaanse acteur, producer en scenario schrijver. Hij is misschien het bekendst door de Bourne-films en Ocean's-reeks. Op het moment is hij te zien in zijn nieuwste film Air, een verhaal over het bekende sportmerk Nike.

De nu 52-jarige ster is al meer dan 30 jaar succesvol in de filmindustrie met veel nominaties en awards. Matt Damon heeft hierdoor een geschatte nettowaarde van 170 miljoen Amerikaanse dollars. Matt Damon is dus best wel rijk.

Met Ben Affleck
Matt Damon is geboren in 1970 in Massachusetts, in Amerika. Hij groeide op met zijn buurtvriend Ben Affleck. Beiden hadden dezelfde acteerambities. Matt Damon brak zijn studie bij Harvard af om te kunnen acteren.

In de jaren 80 begon Matt in films als Mystic Pizza en Courage under Fire. De doorbraak kwam met zijn eigen schoolproject, de film Good Will Hunting, die hij met Ben Affleck uitwerkte. De eerste nominaties en prijzen stroomden binnen.

Meer vermogen
Matt en Ben werkten meer filmprojecten uit en startten meerdere productiemaatschappijen. Matt verscheen in meer goed ontvangen films, als Saving Private Ryan, The Talented Mr. Ripley, de Ocean's trilogie en 4 van de 5 Bourne-films. Voor zijn karakter Jason Bourne ontving hij 87 miljoen dollar.

Matt Damon is een groot filantroop. Veel van zijn geld gaat naar goede doelen. Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Hieronder staat een interview op YouTube bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.



NieuwsFilm

meest populair