Focus Features onthult synopsis en cast voor 'Nosferatu' van Robert Eggers

Focus Features onthult synopsis en cast voor 'Nosferatu' van Robert Eggers

En klassieke volksvertelling met een moderne sterrencast.

Opnieuw zal Robert Eggers een klassieke volksvertelling onderhanden nemen in de vorm van Nosferatu. De verfilming krijgt nu kleine doch veelbelovende update.

Eggers zal opnieuw zowel het scenario verzorgen als de film regisseren. In een nieuwe update worden er eindelijk eerste plotdetails onthuld, evenals de sterrencast die erbij betrokken is.

Volkverteller
Robert Eggers staat bekend om zijn films The VVitch (2015), The Lighthouse (2019) en zijn recente The Northman (2022), waarin hij succesvol gebruik maakt van en verwijst naar mythes, legendes en volksvertellingen. De regisseur deelde op zijn Instagram de link naar de update van Focus Features.


Gotische vertelling
Via deze update kom je op de filmpagina van Focus Features voor Nosferatu, waar je als eerste langs een plotbeschrijving komt die de vroege details prijsgeeft van het verhaal.

"Robert Eggers' Nosferatu is een gotische vertelling over obsessie tussen een gekwelde jonge vrouw in het Duitsland van de 19e eeuw en de oude Transsylvanische vampier die haar achtervolgt en daarbij onnoemelijke verschrikkingen met zich meebrengt."

Het lijkt dus geen directe hervertelling te gaan worden van de klassieke Nosferatu uit 1922 noch van het bekende Dracula-verhaal, maar waarschijnlijk eerder een eigen interpretatie.

Moderne sterrencast
Onderaan de plotsynopsis vindt je de castleden die een belangrijke rol zullen spelen in het verhaal. De cast bestaan uit oude bekenden uit vorige films van Eggers, maar ook nieuwe namen. Er zijn rollen voor onder meer Aaron Taylor-Johnson, Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Emma Corrin, Willem Dafoe, Simon McBurney en Ralph Ineson.

Er is nog geen concrete releasedatum aangekondigd voor Nosferatu, maar verwacht mag worden dat de film tegen eind 2024 of misschien zelf begin 2025 in bioscopen zal verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair