De erg rijke Robert Downey Jr. koos heel on-Amerikaans voor twee bijzondere woningen

De erg rijke Robert Downey Jr. koos heel on-Amerikaans voor twee bijzondere woningen

Een windmolen in New York en een eco-vriendelijke dome in Malibu

Robert Downey Jr. is een van de best betaalde acteurs ter wereld. Hij heeft een vermogen van meer dan 300 miljoen Amerikaanse dollar, zoals hier bij Filmtotaal te lezen valt. Maar waar andere miljonairs kiezen om enorm groot of extreem luxe te wonen, kiest de acteur liever voor een ongewoon huis.

De Marvel-held houdt kennelijk van charmante, unieke woningen die passen bij zijn eigen warme persoonlijkheid. Zo bezit de acteur uit Ironman twee erg aparte huizen. De ene woning is een windmolen in New York en de andere is een eco-vriendelijke woning in Malibu.



Windmolen en dome home
Als basiswoning heeft Robert Downey Jr. met zijn vrouw, producer Susan Downey, en hun kinderen een 19-de eeuwse windmolen in The Hamptons. De windmolen deed eerst dienst als speelhuis, maar is omgetoverd naar een woning. Opvallend is de gezellige, huiselijke inrichting met de speelse Tony Stark-elementen.

In Malibu heeft Robert Downey een zogenaamde Binishell dome home. Deze bungalow is gebouwd van duurzame materialen en loopt asymmetrisch. De bungalow is een gastverblijf. Op het landgoed staat namelijk ook een hoofdwoning, een heuse hoeve.

Kijkje in de huizen
Voor de windmolen in New York zou hij 10 miljoen Amerikaanse dollars hebben neergeteld. Het landgoed in Malibu kostte zo'n 12 miljoen. Meer staat hier in het artikel van Fancy Pants Homes.

Bovenstaande YouTube-video van Architectural Digest geeft een kijkje in het huis met windmolen.Hieronder staat een Twitter-bericht van de ster met wat foto's van de dome.



NieuwsFilm

meest populair