Josh Brolin geeft teleurstellende update over 'Sicario 3'

Josh Brolin geeft teleurstellende update over 'Sicario 3'

De acteur wil dolgraag een derde deel maken, maar de filmstudio's denken er anders over.

In 2015 bundelden regisseur Denis Villeneuve en schrijver Taylor Sheridan hun krachten om Sicario te maken, een vernuftige actiethriller met een relatief bescheiden budget van $30 miljoen.

Het resultaat was een kritisch bejubelde film die meedong naar de Palme d'Or op Cannes, enkele van de beste recensies van het jaar kreeg, drie Oscar-nominaties in de wacht sleepte en een behoorlijke $85 miljoen aan de kassa opleverde.

En dat was goed genoeg voor een vervolg. Terwijl Sheridan terugkeerde om het script te schrijven, nam Stefano Sollima de regie over. De recensies waren iets minder lovend, maar nog steeds behoorlijk positief, en de film bracht iets minder op, namelijk $75,8 miljoen, ondanks een hoger budget van ongeveer $40 miljoen.

Brolin twijfelt
Er wordt inmiddels alweer een tijdje gesproken over een derde deel, maar Josh Brolin, ster van de franchise, heeft zijn twijfels of dat wel zal gebeuren, omdat de filmindustrie de afgelopen jaren zo is veranderd.

In feite vertelt hij aan Variety dat veel van de geweldige regisseurs met wie hij de afgelopen jaren heeft gewerkt, nu moeite hebben om voor dit soort op volwassenen gerichte drama's met een gemiddeld budget groen licht te krijgen:

"Deze mensen waarmee ik heb mogen werken, maken nu niet per se veel films meer. Al deze mensen waarover je praat, Paul Thomas Anderson, het is moeilijk voor hem om een film te maken. Paul is een goede vriend van mij geworden, en ik vond het geweldig om met hem te werken aan 'Inherent Vice'. Ik kan niet wachten om te zien wat hij hierna doet. Maar ik denk dat hij weet dat dit soort films niet meer zo vaak gemaakt worden, films met een budget van $20-45 miljoen.

Zou 'No Country [for Old Men]' vandaag de dag nog worden gemaakt? Zou 'True Grit' vandaag de dag nog worden gemaakt? Zou 'Sicario' vandaag de dag nog worden gemaakt? We hebben geprobeerd om 'Sicario 3' van de grond te krijgen en het script op orde te krijgen, maar waarom is het nog niet gebeurd? Hoe lang kun je wachten? Het is een moeilijke film om gemaakt te krijgen, zelfs al hebben de eerste twee geld opgebracht, en mensen vragen er de hele tijd naar."

Klaar voor de opnames
Brolin gaf eerder aan dat er een script is geschreven voor een derde Sicario. Maar in het post-pandemische Hollywood is het lastig om een vervolg op een franchise te maken die voornamelijk geld verdiende door streaming en andere typen verkoop.



NieuwsFilm

meest populair