Zo rijk is Viggo Mortensen uit 'The Lord of the Rings' en 'Green Book'

Zo rijk is Viggo Mortensen uit 'The Lord of the Rings' en 'Green Book'

De ster is erg creatief, want hij is acteur, regisseur, poëet, auteur, fotograaf, muzikant en schilder

Viggo Mortensen is een Deens-Amerikaanse acteur, regisseur, poëet, auteur, fotograaf, muzikant en schilder. Hij is misschien wel het meest bekend door zijn personage Aragorn in The Lord of the Rings.

De nu 64-jarige ster werkt al bijna 40 jaar in de filmindustrie. Hij heeft een geschatte nettowaarde van 40 miljoen Amerikaanse dollars. Hij is dus best wel rijk.

Hoe het begon
Viggo Mortensen is geboren in 1958 in New York, Amerika. Zijn vader komt uit Denemarken, zijn moeder is Amerikaans. Het gezin reisde wereldwijd, tot zijn ouders scheidden en hij verder in Amerika opgroeide. Viggo studeerde af in Spaans en politiek en reisde jaren rond in Europa tot hij besloot te acteren.

De beginnende ster wordt in 1985 uit zijn eerste film The Purple Rose of Cairo geknipt. Daarna volgen films als Carlito's Way, Crimson Tide en G.I. Jane. Vanaf 1999 speelt Viggo in The Lord of the Rings-trilogie die hem wereldberoemd maakt. Bovendien ontvangt hij nominaties en awards voor films als Eastern Promises en Green Book.

Meer vermogen
Viggo is muzikant en auteur bij zijn eigen uitgeverij Perceval Press. Deze uitgeverij geeft ook werk van anderen uit. Van Viggo zijn muziek-albums en boeken met foto's, gedichten, schilderijen en verhalen te krijgen.

Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Hieronder staat een YouTube-video met een interview bij The Late Late Show with James Corden.



NieuwsFilm

meest populair