Will Smith behoorlijk hard aangepakt door de grappen van Jimmy Kimmel

Will Smith behoorlijk hard aangepakt door de grappen van Jimmy Kimmel

Die grapjes gingen ook wel ten koste van de organisatie en het publiek.

Jimmy Kimmel presenteerde de Oscar-uitreiking met flair, respect en humor. Netjes complimenteerde hij verschillende mensen in de filmindustrie voor hun werk. Hij dacht zelfs aan degenen die niet genomineerd waren.

Daarnaast had hij rake grappen over dingen die scheef liepen. En natuurlijk refereerde hij ook naar het incident tussen Will Smith en Chris Rock. 'Het klappen van een presentator' liep als een rode lijn door de avond.

Ten koste van organisatie
Nagenoeg elke grap die Jimmy Kimmel maakte, ging wel ten koste van Will Smith. Zo vertelt hij, dat hij graag wil dat de gasten het fijn heeft en zich veilig voelt. Hij wil ook dat hij veilig is als presentator.

Hiertoe uit hij kritiek op de organisatie van vorig jaar door te zeggen: "Dus hanteren wij strenge regels. Als iemand geweld toepast, krijgt hij een Oscar voor beste acteur en mag hij 19 minuten lang speechen."

Ten koste van publiek
Ook het publiek moet het ontgelden, als hij vervolgt: "We hebben een crisisteam paraat. Als er dus iets onverwachts of gewelddadigs gebeurt, doe dan niets. Blijf zitten, net als vorig jaar. Of geef de geweldpleger een knuffel."

En hij vervolgt, verwijzend naar een liedje van Will Smith: "Als je boos wordt om een grapje en toch 'Get jiggy with it' wilt met mij, weet dan dat het je dit keer niet gemakkelijk zal vergaan."

Vrienden in de zaal
Vervolgens noemt hij namen van vrienden in de zaal die hem zullen helpen, inclusief zijn maatje Guillermo. Het is een ludieke manier om de sterke acteurs en hun sterke filmpersonages te benoemen, zoals Michelle Yeoh en Michael B. Jordan - en mensen vooral te waarschuwen wat proactiever te zijn.

Later in de avond refereert Jimmy naar een film van Will Smith door te zeggen dat er nog geen sprake is van een Hitch, zijnde een onderbreking. Jimmy zegt: "Daar mag je voor klappen, maar houd dan weer je handen bij je."

Oscar zonder incidenten
Na een uitzending van twee uur grapt Jimmy: "Op dit moment missen wij een klap wel een beetje, vind je niet?"

Bij de afsluiting bedankt hij zijn crisisteam voor het goede werk. Hij loopt van het podium af en stopt bij een bordje 'Een Oscar-uitzending zonder incidenten' om een '001' te onthullen. Meer staat in het artikel van People hier. Een stukje van de show staat in de YouTube-video hieronder van Jimmy Kimmel Live.



NieuwsFilm

meest populair