Zo rijk is Liam Neeson uit 'Taken' en 'Star Wars: The Phantom Menace'

Zo rijk is Liam Neeson uit 'Taken' en 'Star Wars: The Phantom Menace'

De 70-jarige acteur is in zo'n 100 films te zien

Liam Neeson is naast acteur ook stemacteur. Hij is misschien wel het meest bekend uit films als Taken, Star Wars: The Phantom Menace, Schindler's List en Batman Begins.

De ster acteert gestaag al meer dan 40 jaar en is te zien in zo'n 100 films Ook heeft hij verschillende nominaties en awards mogen ontvangen voor zijn werk. De nu 70-jarige ster heeft mede daardoor een nettowaarde van 145 miljoen Amerikaanse dollars. Liam is dus best wel rijk.

Hoe het begon
Liam Neeson is geboren in 1952 in Ierland. Hij startte als kind met boksen en behaalde verschillende titels in de jaren daarna. Ook startte hij als tiener met acteren in toneelstukken. Hij studeerde computerkunde en werkte bij een Guinness brouwerij.

In 1976 gaat hij bij een toneelgezelschap en start met het doen van theatervoorstellingen. Vanaf 1978 volgen zijn films in Ierland. Vanaf 1986 is hij ook in Amerikaanse films, series en toneelstukken te zien. Hij valt op met The Dead Pool en Darkman. Kort erna volgt Schindler's List, die overladen werd met prijzen en de weg opent naar meer werk.

Meer vermogen
Liam Neeson is ook te horen in onder meer The Lego Movie en Chronicles of Narnia. De ster bezit verschillende huizen en zet zich in voor goede doelen als UNICEF.

Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. In onderstaand YouTube-video staat een interview bij The Tonight Show starring Jimmy Fallon.



NieuwsFilm

meest populair