Veronica wellicht samenwerken met SBS

Om de tv-naam Veronica te redden moest er, na het stopzetten van de samenwerking met MTV Networks, een nieuwe partner gevonden worden. De verenigingsraad van Veronica zal later deze week waarschijnlijk voor de samenwerking met SBS kiezen. De samenwerking met MTV Networks, waar MTV, TMF en Nickelodeon ondervallen, wordt dit najaar stopgezet.
Veronica had de keuze om terug te keren in het publieke bestel, door samen met BNN verder te gaan, of in zee gaan met SBS. De vereningsraad heeft laten weten de laatste optie het aantrekkelijkst te vinden aangezien bij een samenwerking met BNN de naam Veronica verloren gaat.

Dinsdag komt de verenigingsraad bijeen samen met de directeuren van BNN, Gerard Timmer, en van SBS, Fons van Westerloo, die komen vertellen wat zij Veronica te bieden hebben. De interim-directie van Veronica is al een tijd bezig met het afwegen van beide keuzes, maar had tot nu toe altijd de voorkeur om samen te werken met BNN.

Donderdagavond komt de verenigingsraad opnieuw bijeen om een definitieve keuze te maken. Mocht het de keuze worden om samen te gaan werken met SBS dan zal V8 de naam Veronica8 gaan dragen. V8 werd destijds al opgericht om Veronica er te huisvesten. De tv-tak en het Veronica Magazine worden ondergebracht in de nieuwe constructie met SBS. Het leek er eerst op dat het blad een plek zou krijgen in De Telegraaf, aandeelhouder van SBS, maar van dat idee stapten de betrokkenen eerder al af. De radiotak van Veronica is in de gratie bij Sky Radio.



NieuwsFilm

meest populair