Zo rijk is Vin Diesel uit 'The Fast and the Furious' en 'The Chronicles of Riddick'

Zo rijk is Vin Diesel uit 'The Fast and the Furious' en 'The Chronicles of Riddick'

Vin Diesel is naast acteur ook stemacteur, regisseur, producer, scriptschrijver, game developer en ondernemer

Vin Diesel is naast acteur ook stemacteur, regisseur, producer, scriptschrijver, game developer en ondernemer. De nu 55-jarige ster werd wereldberoemd door zijn The Fast and the Furious-franchise.

Deze filmreeks doet het zo goed, dat Vin Diesel gemakkelijk 50 miljoen Amerikaanse dollars kan verdienen per jaar. Zijn nettowaarde wordt geschat op 225 miljoen Amerikaanse dollars. Vin Diesel is dus best wel rijk.

Hoe het begon
Vin Diesel is in 1967 geboren in New York, Amerika. Toen hij 7 jaar was, werd hij samen met zijn vrienden betrapt bij een inbraak in een theater. De manager besloot hen een rol te geven in een theaterstuk in plaats van de politie te bellen.

Vin Diesel bleef betrokken bij het theater en studeerde daarop creatief schrijven. Vanaf 1990 schreef, produceerde en regisseerde hij een paar films. In 2000 startte hij in Pitch Black als Riddick en in 2001 speelde hij in de eerste The Fast and the Furious. Daarna volgde XXX.

Meer vermogen
Vin Diesel blijkt een meester in franchises, want zijn personages Dominic, Riddick en Xander pakte hij opnieuw op. Vervolgens sprak hij de stem in van Marvel-personage Groot in onder meer Guardians of the Galaxy en de Avengers. Van de film Bloodshot komt een vervolg. En natuurlijk is hij in meer films te zien.

Vin Diesel is een notoire verzamelaar van unieke auto's. Daarnaast bezit hij verschillende huizen en ondernemingen. Vin Diesel is een game developer met verschillende unieke games als Fast and the Furious, Riddick en ARK. Meer over zijn vermogen staat hier. Vin promoot zijn nieuwste film op zijn Instagram hieronder.



NieuwsFilm

meest populair