Nederland is bang dat Netflix twee keer zo duur wordt

Nederland is bang dat Netflix twee keer zo duur wordt

Moeten we vrezen voor een gigantische prijsverhoging?

Netflix wil de 'wachtwoorddelers' keihard gaan aanpakken door de prijzen flink de lucht in te gooien. Nu lijkt het erop dat iedereen in Nederland die gebruik maakt van de streamingdienst misschien wel heel veel meer moet gaan betalen.

De reden hiervoor? Er bestaat een zogenaamde internettol, die voor flinke prijsstijgingen zou kunnen zorgen in Europa.

Waarom
Het is een tamelijk lastig en ingewikkeld proces, maar waar het uiteindelijk op neerkomt is dat grote bedrijven niet genoeg internetbelasting betalen.

Het zou hier gaan om giganten zoals Google, Apple Inc, Meta Platforms Inc, Netflix Inc., Amazon.com en Microsoft Corp. Deze bedrijven zijn goed voor meer dan de helft van het dataverkeer op internet.

Slachtoffers
Helaas zullen de gebruikers van Netflix hier juist letterlijk en figuurlijk de prijs voor moeten betalen. Zo zegt de Nederlandse minister van Economische Zaken, Micky Adriaansens: "Het zal de consumenten straffen, aangezien de 'Big Tech' hoogstwaarschijnlijk de internetbelasting zal doorberekenen".

We zullen echter moeten afwachten om te kijken hoe het zal uitpakken. Zo vervolgt Adriaans: "We moeten beginnen met het probleem te analyseren. Vervolgens moeten we kijken wat de normale marktreactie is op deze uitdagingen. We zullen moeten wachten om te zien wat er nu precies gaat gebeuren".

NieuwsFilm

meest populair