Publiek laat 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' wel heel snel vallen

Publiek laat 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' wel heel snel vallen

Slechts een MCU-film daalde sneller in opbrengt.

Eerder deze maand debuteerde Ant-Man and the Wasp: Quantumania in de wereldwijde bioscoopzalen. De film is na Eternals de zwakst ontvangen Marvel-film in het Marvel Cinematic Universe. In opbrengst laat de film nu een groot verval zien.

In het eerste Noord-Amerikaanse weekend werd er een prima $106,1 miljoen opgehaald, ruim meer dan de tweede Ant-Man-film. Het tweede weekend van Quantumania in de States blijkt nu wel erg mager.

Flink verval voor Quantumania
Met een opbrengst van 32,2 miljoen dollar scoort de derde Ant-man-film erg mager in het tweede Noord-Amerikaanse weekend. Ten opzichte van het première weekend is het bijna 70 procent minder omzet.


Uiteraard zijn er meerdere films die flink in omzet terug zijn gevallen. Thor: Love and Thunder zakte 67 procent terug, Black Widow daalde 67,8 procent en Eternals zag in het tweede weekend de omzet met 62 procent dalen.

Totaalscore Quantumania
Op het moment van schrijven staat de nieuwste Marvel-film op $363,6 miljoen wereldwijd en het zal niet lang duren voordat de omzet van Black Widow ($379,8 miljoen) en Eternals ($402,1 miljoen) geëvenaard wordt.

Of de scores van de MCU-films uit 2022 mogelijk zijn, valt echter te betwijfelen. Doctor Strange in the Multiverse of Madness kwam tot $955,8 miljoen, Thor: Love and Thunder tot $760,9 miljoen en Black Panther: Wakanda Forever noteerde $858,1 miljoen.

Toekomst MCU?
Er lijkt wel een probleempje te ontstaan. Juist deze Ant-Man-film is met de intro van Kang (Jonathan Majors) een belangrijke film voor het Marvel Cinematic Universe. Het is namelijk de eerste film die een echt duidelijke hint geeft naar het vervolg van Phase 5 en 6.



NieuwsFilm

meest populair